
Κάθε χρόνο, στις 8 Μαρτίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Πρόκειται για μια μέρα φόρο τιμής στις γυναίκες της ζωής μας. Μια μέρα που εξυμνεί τη γυναικεία δύναμη, την ανεξαρτητοποίηση του γυναικείου φύλου και την υπενθύμιση ότι η ισότητα ανάμεσα στους ανθρώπους είναι απαραίτητη και λογική.
Ιστορικά, η θέσπιση της ημέρα της γυναίκας έγινε το 1975 και αναγνωρίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ενώ περίπου 60 χρόνια πριν την γιόρταζαν ήδη οι γυναίκες της Σοβιετικής Ρωσίας, μιας και είχαν καταφέρει να λάβουν το δικαίωμα ψήφου.
Fun Fact: Στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, η 8/3 είναι τόσο μεγάλη γιορτή που ακόμα και στα σχολεία τα αγόρια της τάξης κάνουν δώρα σε όλα τα κορίτσια όπως π.χ. ένα βιβλιαράκι ή βραχιολάκι και στη δασκάλα τους μία μεγάλη ανθοδέσμη. Όσων αφορά τους δεσμευμένους άντρες, δε θα θέλαμε να είμαστε στη θέση τους αν πήγαιναν σπίτι χωρίς λουλούδια στη γυναίκα τους.
Τα δικαιώματα των γυναικών είναι ένα φλέγον ζήτημα που “καίει” όλες τις σύγχρονες και μη κοινωνίες. Μπορεί να μας φαίνεται περίεργο, αλλά οι γυναίκες σήμερα δεν έχουν παντού και πάντα τα ίδια δικαιώματα. Αντίθετα φαίνεται ότι ο μισογυνισμός και η μισαλλοδοξία εκτροχιάζουν την κατάσταση, καθιστώντας τις γυναίκες πρωταγωνίστριες στις πιο δραματικές και σκοτεινές ιστορίες.
Break The Bias

Η βία κατά των γυναικών συναντάται παντού. Σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής με ποσοστά που πραγματικά τρομάζουν. Από την άλλη, η βία λαμβάνει πολλές και διαφορετικές μορφές, κρύβοντας έτσι τον κίνδυνο να μην είναι ορατή και ευδιάκριτη.
Με motto το Break the Bias, η φετινή εκστρατεία για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μας καλεί όλους, ανεξαρτήτως φύλου, να πάρουμε θέση ενάντια στην βία σπάζοντας μια και καλή τα δεσμά της, στηρίζοντας πρωταρχικά τις γυναίκες.
Το Break the Bias βασίζεται στο ότι η προσπάθεια είναι και πρέπει να είναι συλλογική. Ότι δεν αφορά, ακόμη, μόνο τις γυναίκες αλλά συθέμελα όλα τα κοινωνικά σύνολα. Βασικός στόχος είναι να κατανοήσουμε όλοι ότι η μοναδική απάντηση απέναντι στη βία δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ίδια μας η ανθρωπιά.
Είσαι πολύ δυνατή. Το ξέρεις;

Εμείς στην NBROS Jewels μοιραζόμαστε όλοι την ίδια άποψη. Ότι οι γυναίκες έχετε μια τεράστια δύναμη. Μια δύναμη που ξεπερνά τον οποιοδήποτε φόβο και όλα τα στεγανά. Μια δύναμη που υπερτερεί πολλών πραγμάτων και, τέλος, μια δύναμη που μπορεί να ξεπεράσει τα πάντα.
Αυτός είναι και ο λόγος που η θέση που έχει για εμάς η γυναίκα, είναι σχεδόν ιερή. Εκεί βρίσκουμε την έμπνευση που χρειαζόμαστε συνεχώς μαθαίνοντας να προχωράμε και να γινόμαστε καλύτεροι.
Ειδικά φέτος λοιπόν, υμνούμε τις γυναίκες και προσπαθούμε να θυμίσουμε στους εαυτούς μας πρωτίστως και ύστερα σε όλους τους άλλους, ότι η 8η μέρα του Μαρτίου δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια υπενθύμιση για να κάνουμε αυτόν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Για όλους.