Αγκαλιάζουμε τη μοναδικότητα

μοναδικότητα
Μοναδικός. Ψάχνοντας την έννοια αυτή στο λεξικό, θα συναντήσει κανείς τον εξής ορισμό: αυτός που υπάρχει ή συμβαίνει μία μόνο φορά. Ή σε σχήμα υπερβολής, ο εξαιρετικός αυτός δηλαδή που είναι πάρα πολύ καλός και ξεχωρίζει.

Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες δεκαετίες, η έννοια της μοναδικότητας έχει υποστεί πολλά. Από επικρίσεις μέχρι την απόλυτη αποδοχή, από εκστρατείες υπέρ αυτής και από άλλες που τη στοχοποιούν και τέλος από μερίδες ανθρώπων που τη θεωρούν αναπόσπαστο στοιχείο της ανθρωπότητας μέχρι μερίδες ανθρώπων που εναντιώνονται εξτρεμιστικά απέναντι της.

Έτσι, μια έννοια σαν αυτήν κατάφερε να συγκεντρώσει τα βλέμματα όλων πάνω της και να καταστεί αμφιλεγόμενη. Ενώ πρακτικά και ουσιαστικά η μοναδικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια νόρμα, αυταπόδεικτη και λογική.
Δεν υπάρχει σαφώς τίποτα που να αμφισβητεί ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε μοναδικοί, ότι δεν υπάρχει κάποιος που να είναι απόλυτα όμοιός μας και ότι τέλος έχουμε το δικαίωμα να προασπίσουμε πάση θυσία τη μοναδικότητά μας.

μοναδικότητα

Αυτή είναι και μια θεωρία που όλοι εμείς στην NBROS Jewels μοιραζόμαστε και αποδεχόμαστε πλήρως! Ίσως επειδή το βλέπουμε σαν φυσική απόρροια των πραγμάτων. Ίσως πάλι επειδή η μοναδικότητα μας δίνει πολλές και διαφορετικές πηγές έμπνευσης.

Αγάπα τον μοναδικό εαυτό σου

μοναδικότητα

Αν η μοναδικότητα είναι μία αυτονόητη έννοια, η αγάπη του μοναδικού εαυτού σου είναι μια πρακτική εξίσου αυτονόητη αλλά και απαραίτητη. Δεδομένου ότι η αποδοχή της μοναδικότητας είναι το πρώτο βήμα, η αγάπη για την μοναδικότητα σου είναι το δεύτερο.

Κανείς δε λέει ότι η διαδικασία των δύο αυτών βημάτων είναι εύκολη. Αντίθετα, είναι δύσκολη, επίπονη αλλά παράλληλα αναγκαία και απελευθερωτική. Γιατί όπως δεν υπάρχουν αμφιβολίες για την μοναδικότητά σου, αντίστοιχα δεν πρέπει να υπάρχουν και για την αγάπη σου προς αυτήν.

Είναι πολύ δύσκολο να αγαπήσεις πραγματικά τον εαυτό σου, να αποδεχτείς απόλυτα τις ιδιαιτερότητες σου και να χρησιμοποιήσεις την μοναδικότητά σου υπέρ σου. Λίγοι το έχουν καταφέρει ουσιαστικά ενώ από την άλλη, περισσότεροι είναι αυτοί που το προσπαθούν μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο.

μοναδικότητα

Σε περίπτωση που προσπαθείς να αγαπήσεις τον εαυτό σου, μοναδικά και απόλυτα, έχε στο νου σου ότι βρίσκεσαι στον πιο σωστό δρόμο. Σημασία δεν έχει πότε θα κατακτήσεις αυτήν την αγάπη, αλλά ότι προσπαθείς για αυτήν. Ούτως η άλλως, όλα τα πραγματικά ουσιώδη απαιτούν χρόνο, προσπάθεια και υπομονή.

Οπλίσου με δύναμη σκεπτόμενος ή σκεπτόμενη ότι πρέπει να εστιάσεις σε αυτά που σε διαφοροποιούν από τους άλλους, αγκαλιάζοντάς τα και όχι καταδιώκοντάς τα σε ένα ατέρμονο, εσωτερικό κυνηγητό. Όταν λοιπόν τα αγκαλιάσεις πραγματικά, θα δεις ότι τίποτα δε μπορεί να σε νικήσει αλλά αντίθετα μπορείς εσύ να νικήσεις τα πάντα.

μοναδικότητα

Love is always love

NBROS

Αγαπώντας τον εαυτό σου, θα είσαι σίγουρος ότι μπορείς να αγαπηθείς ειλικρινά από όλους χωρίς βέβαια αυτό να είναι αυτοσκοπός αλλά πολύ περισσότερο μια φυσική πορεία. Και η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο, πιο ενδιαφέρον και πιο αναζωογονητικό από την αγάπη.

Η αγάπη είναι πάντα αγάπη. Δεν έχει διακρίσεις ανάμεσα στο φύλο, στο χρώμα, στην εμφάνιση ή στην καταγωγή. Είναι ίσως το μοναδικό συναίσθημα που δεν μπορεί να περιοριστεί από καμία συνθήκη, από κανένα status quo.

Μη προσπαθείς να το εξηγήσεις. Μην εναντιώνεσαι. Απλά σκέψου ότι η αγάπη είναι πάντα αγάπη γιατί…έτσι είναι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *