Mother’s Day: 5 τύποι μαμάδων που σίγουρα έχεις συναντήσει.

Mother's Day

8 Μαΐου: Παγκόσμια ημέρα της μητέρας

Μαμά. Η πρώτη λέξη που βγαίνει από το στόμα μας στους πρώτους μήνες της ζωής μας. Μια λέξη, ένα πρόσωπο, μια ολόκληρη ιστορία από πίσω που αποτελεί σταθμό στις ζωές μας. Οι άνθρωποι μαθαίνουμε την έννοια της αγάπης αφού πρώτα καταφέρουμε να κατανοήσουμε την έννοια του όρου “μαμά”.
Κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου και για περίπου 150 χρόνια γιορτάζουμε την ημέρα της μητέρας. Μια γιορτή που καθιερώθηκε από τα ευρύτερα κινήματα των γυναικών στην Ευρώπη για ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση.

Πρόκειται για μια μέρα σταθμό στην ζωή των γυναικών αλλά και για όλους εμάς που θεωρούμε τις μαμάδες μας ως τις μεγαλύτερες ηρωίδες όλων των εποχών.

5 τύποι μαμάδων που λατρεύουμε

Οι άνθρωποι αποδεδειγμένα έχουμε την τάση να μιλάμε για το παρελθόν μας, για τα παιδικά μας χρόνια αλλά και για την οικογένεια στην οποία μεγαλώσαμε. Τα πρώτα μας ερεθίσματα, τα πρώτα μας γέλια, τα πρώτα μας κλάματα αποτελούν τις αναμνήσεις αυτές που δύσκολα θα ξεχάσουμε.

Πολλές φορές μάλιστα βρίσκουμε αυτό το θέμα σαν την αρχή για μια όμορφη και αναγνωριστική συζήτηση. Σπάμε τον πάγο και μεταβαίνουμε σε οικεία και όμορφα μονοπάτια ξέροντας ότι ό,τι κι αν πούμε θα γίνει σίγουρα αποδεκτό.

Μια τέτοια ακριβώς κουβέντα είχαμε όλοι εμείς πρόσφατα. Και κάπως έτσι η συζήτηση αυτή μας έδωσε την ιδέα για αυτό το blogpost. Ο σκοπός αυτού του blogpost είναι χιουμοριστικός και δεν έχει σε καμία περίπτωση πρόθεση να προσβάλει κανέναν!

Ας δούμε λοιπόν τα 5 επικρατέστερα είδη των μαμάδων!

Mother's Day Superhero

“Ελληνίδα Μάνα”

Δεν είμαστε καθόλου φίλοι με τα κλισέ. Παρόλα αυτά το κλισέ της Ελληνίδας Μάνας είναι κάτι το οποίο και το αντιλαμβανόμαστε πλήρως. Η Ελληνίδα Μάνα δημιουργεί από μόνη της μια δική της, ολόδική της κατηγορία. Φυσικά, η κατηγορία αυτή δεν αφορά την καταγωγή αλλά αντίθετα τα χαρακτηριστικά αυτά που παρουσιάζουν οι μαμάδες που ανήκουν σε αυτόν τον τύπο. Μη ξεχνάτε ότι το κείμενο αυτό είναι περισσότερο χιουμοριστικό παρά σοβαρό!
Είμαστε σίγουροι λοιπόν ότι Ελληνίδες Μανάδες μπορούμε να συναντήσουμε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι μαμάδες αυτής της κατηγορίας είναι εξαιρετικά δοτικές, υπερ-προστατευτικές και με την τάση να αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους σαν βρέφη ανεξαρτήτως ηλικίας. Η μαμά αυτή θα φροντίσει να έχεις ζεστό φαγητό τρεις φορές την ημέρα, ενδιάμεσα γεύματα, ζεστό καφέ το πρωί και γάλα πριν πέσεις για ύπνο. Συνήθως αυτός ο τύπος μαμάς περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας της στην κουζίνα. Για αυτήν η κουζίνα είναι ιερό μιας και είναι ο τρόπος να δείχνει συνεχώς την αγάπη της. Προφανώς και τα ταπεράκια είναι τα εργαλεία της. Δεν υπάρχει περίπτωση να επισκεφτείς αυτή τη μαμά και να μην αποκτήσεις φαγητό για δύο συνεχόμενες εβδομάδες.

Οι μαμάδες επίσης που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία είναι σχεδόν μανιακές με την καθαριότητα του σπιτιού τους αλλά και του δικού σου σπιτιού! Δεν ανέχονται την τεμπελιά και όσο κι αν δεν θέλουν ποτέ να απογαλακτιστούν τα παιδιά τους φροντίζουν πάντα να τους δώσουν όλες τις αρχές της ανεξαρτητοποίησης!

Στην ελληνίδα μάνα δεν λες ποτέ όχι. Απλά παίρνεις πάντα την ζακέτα!

Πρωτοποριακή Μαμά με Σκανδιναβικά Πρότυπα

Αυτός ο τύπος μαμάς ίσως και να αποτελεί εξαίρεση στον βασικό κανόνα. Οι μαμάδες αυτής της κατηγορίας δεν ακολουθούν κανένα πρότυπο. Αντίθετα, καταφέρνουν να ξεχωρίζουν για τις ρηξικέλευθες αντιλήψεις τους και για τον out of the box τρόπο σκέψης τους.

Οι πρωτοποριακές μαμάδες διέπονται από την αρχή της ανεξαρτησίας. Μια αρχή που προσπαθούν να περάσουν και στα παιδιά τους. Η ηλικία των 18 είναι σημαντική και σημαίνει ότι τα παιδιά πρέπει να αποκτήσουν τον δικό τους χώρο, το δικό τους σπίτι και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η φροντίδα εξάλλου μπορεί να υπάρχει και από απόσταση!

Γενικά είναι πολύ χαλαρές χωρίς ίχνος παραδοσιακών καταβολών και παράλληλα μπορούν να είναι η καλύτερη παρέα στις εξόδους σου. Οι συναισθηματισμοί είναι περιορισμένοι ενώ ο κυνικός τρόπος σκέψης επικρατεί.

Η Multitasker Μαμά

Η multi-tasker μαμά παίρνει δικαιωματικά το όνομα της γιατί πολύ απλά ασχολείται με πολλά, πολλά πράγματα. Είναι μια μαμά πρότυπο για όλους τους ανθρώπους καθώς καταφέρνει να τα φέρνει όλα βόλτα με πολύ αποδοτικό τρόπο.

Θα έχεις ακούσει σίγουρα για τη μαμά αυτή που έχει επιτυχημένη καριέρα, δύο ή και περισσότερα παιδιά, έχει προσωπική ζωή την οποία γεμίζει με διαφορετικά χόμπι ανάλογα την όρεξη και την εποχή ενώ η ερωτική της ζωή με τον σύντροφο/σύζυγό της ανθίζει όλο και περισσότερο!

Μπορεί να νομίζεις ότι όλα αυτά είναι κάποιο αποκύημα φαντασίας ή κάποια σελίδα lifestyle περιοδικού αλλά σου εγγυόμαστε ότι δεν είναι! Είναι πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα δύσκολη μεν, υπαρκτή δε.

Η multi-tasker μαμά συνήθως έχει έναν και μοναδικό σύμμαχο. Το ρολόι. Στον χώρο της θα βρεις ρολόγια παντού. Κάθε χτύπος του ρολογιού σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας, διαφορετικής δραστηριότητας. Η πειθαρχία και η εγρήγορση είναι απαραίτητες. Ο συντονισμός δε αναγκαστικός.

Mother's Day Superhero

Η “Επόμενη Ελληνίδα Master Chef” Μαμά

Αυτός ο τύπος της μαμάς είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μας. Πρόκειται για μια μαμά που παίρνει ζωή μέσα από τη μαγειρική. Ίσως να την έχεις συναντήσει σε κάποιο show μαγειρικής. Ίσως πάλι να έχει κερδίσει το έπαθλο και να έχει βγει νικήτρια. Δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς άλλωστε, μιας και αυτή η μαμά μαγειρεύει με αστείρευτη έμπνευση και ατελείωτη όρεξη. Είναι ακόμη έτοιμη να ταΐσει από 15 άτομα και πάνω και να εντυπωσιάσει με τις μαγειρικές της ικανότητες ακόμη και τους πιο δύσκολους και απαιτητικούς κριτές.

Η επόμενη Ελληνίδα master chef μάνα κατά κανόνα δεν έχει κάποια κατάρτιση πάνω στη μαγειρική. Ούτε είναι από αυτούς που θα προτιμήσει ιδιαίτερα πιάτα στο menu τους. Αντίθετα είναι παραδοσιακή και δεν τη συγκινούν εύκολα οι μαγειρικές δυνατότητες άλλων ανθρώπων. Τα menu της αποτελούνται από τεράστια ποικιλία σε πρώτα, δεύτερα και τρίτα πιάτα τα οποία φυσικά και πρέπει να δοκιμάσεις για τον απλούστατο λόγο ότι μια λιγότερη μπουκιά ισούται με απαξίωση και προσβολή προς την ίδια!

Οι μαμάδες αυτής της κατηγορίας σπανίως κάθονται στο τραπέζι. Είναι συνεχώς όρθιες, παρακολουθούν και γεμίζουν τα πιάτα των καλεσμένων σε έναν ατέρμονο κύκλο δίχως τέλος.

Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι το γνωμικό “ο έρωτας περνάει από το στομάχι” είναι δική τους εφεύρεση. Συμβουλή: αν έχεις κάποια δυσανεξία σε κάποια τροφή, αν είσαι vegan, pescetarian, vegetarian ή έχεις τέλος πάντων περίεργες προτιμήσεις… απλά τρέξε!

Η “Social Media” Μαμά

Πηγή: Pinterest

Οι μαμάδες μας στα social media. Μιλάμε για τις πιο πιστές ακολούθους μας. Γι’ αυτές που σχολιάζουν κάτω από κάθε post, που κάνουν reaction σε όλα μας τα stories και γι’ αυτές που λαμβάνουν μέρος σε όλους τους διαγωνισμούς.

Σχετικά με το περιεχόμενο των social media των μαμάδων αυτού του τύπου, θα βρεις μια τεράστια ποικιλία. Μαγειρευτά φαγητά, καλλιτεχνικές φωτογραφίες, κουνημένες φωτογραφίες και cult γνωμικά για καλημέρα και καληνύχτα. Μην κάνεις ποτέ το λάθος να της στείλεις μια αυθόρμητη σου φωτογραφία μιας και θα τη δεις στη σελίδα της λίγα λεπτά αργότερα με cheesy λεζάντες.

Οι ‘’social media’’ μαμάδες εξαπλώνονται σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα χωρίς κάποια ιδιαίτερη προτίμηση. Το καλό και το κακό παράλληλα είναι ότι δεν θυμούνται ποτέ τους κωδικούς τους. Οπότε σε καλούν για να βγάλεις το φίδι από την τρύπα ενώ παράλληλα σου δίνουν άθελά τους πρόσβαση στα προφίλ τους. Έτσι μπορείς πλέον να έχεις εσύ τον έλεγχο!

Mother's Day Social Media

Μαμά…όποια κι αν είσαι Σ’ΑΓΑΠΩ!

Με ετικέτα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *