PRAKSIS

Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος που έρχεται να μας θυμίσει δύο πράγματα. Πρώτον, ότι ο κόσμος είναι λίγο πιο όμορφος με τη λάμψη των στολισμένων δέντρων και δεύτερον ότι η ανάγκη να είμαστε κοντά στους ανθρώπους μας, οικείους και μη, είναι πιο μεγάλη από ποτέ.

Αυτή η εορταστική περίοδος, κάθε χρόνο μας μαθαίνει ένα βασικό μάθημα… ότι η αλληλεγγύη, η στήριξη και η ανθρωπιά είναι ιδέες που πρέπει να ριζώσουν καλά στη κοινωνία που ανήκουμε και να μας θυμίζουν πάντα ότι η αγάπη για τους γύρω μας είναι τόσο σημαντική, που δίχως αυτή η κοινωνία μας θα έμοιαζε με τη πιο δυστοπική σκηνή του πιο μελαγχολικού έργου. 

Εμείς στην NBROSJewels μοιραζόμαστε την ιδέα ότι τα πράγματα θα ήταν λίγο καλύτερα αν όλοι βρίσκαμε τον τρόπο να προσφέρουμε αφιλοκερδώς, ό,τι και όσο μπορούμε. Αυτός είναι και ο λόγος που φέτος τα Χριστούγεννα, επιλέξαμε να στηρίξουμε την Μη Κυβερνητική Οργάνωση ‘’PRAKSIS’’ και πιο συγκεκριμένα τα Ανοικτά Κέντρα Ημέρας Αστέγων. 

Ανοικτά Κέντρα Ημέρας Αστέγων 

“Τα Ανοικτά Κέντρα Ημέρας Αστέγων της PRAKSIS λειτουργούν σε στρατηγικά επιλεγμένα σημεία της Αττικής, κατά τη διάρκεια της ημέρας και στόχο έχουν να προσφέρουν βασικές υπηρεσίες στους επισκέπτες τους.”

Στα Κέντρα Ημέρας, η PRAKSIS παρέχει το αυτονόητο. Παρέχει ανθρωπιά, τροφή, ψυχοκοινωνική στήριξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προσωπική υγιεινή και ένα ζεστό μέρος ξεκούρασης. 

Όλα αυτά κι άλλα τόσα, κάνουν το έργο της PRAKSIS πολύτιμο και αναγκαίο. 

Συνδρομή στο πρόγραμμα στήριξης αστέγων.

Για ολόκληρο τον Δεκέμβριο, σας καλούμε να βοηθήσουμε όλοι μαζί το έργο της PRAKSIS γιατί ενωμένοι και αλληλεγγυοι μπορούμε πράγματι να πετύχουμε πολλά. Στο Showroom της εταιρείας, Βασιλίσσης Σοφίας 52, θα γίνεται καθημερινά συλλογή αναγκαίων ειδών τροφίμων τα οποία και θα διατεθούν για την στήριξη των κέντρων ημέρας αστέγων. 

Λαμβάνοντας υπόψη τις βασικές ανάγκες της δομής, σας παραθέτουμε τα πιο αναγκαία είδη: 

  • Γάλα μακράς διαρκείας
  • Βρεφικό γάλα (όλων των ηλικιών)
  • Καφές φίλτρου, Τσάι & Ζάχαρη,
  • Μπάρες δημητριακών και παστέλια
  • Αποξηραμένα φρούτα (χουρμάς, σύκα, σταφίδες κ.α) & ξηροί καρπoί
  • Μπισκότα, φρυγανιές, κριτσίνια και κρουασάν σκέτα (χωρίς σοκολάτα κλπ.)
  • Κονσέρβες μακράς διάρκειας ( προτεινόμενες: κοτόπουλο, φασόλια γίγαντες, αρακάς, ντολμαδάκια, τόνο, ψάρι.)
  • Εμφιαλωμένο Νερό 500 ml Χυμοί & Αναψυκτικά 330ml ή 500 ml
  • Μαρμελάδες, μέλι

Να θυμάστε ότι οποιαδήποτε συνδρομή, μικρή ή μεγάλη, είναι αναγκαία. Αυτά τα Χριστούγεννα χαρίστε αγάπη σε αυτούς που τη χρειάζονται περισσότερο!

Λίγα λόγια για την MKO PRAKSIS

“Η PRAKSIS (Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας), είναι μία ανεξάρτητη, ανθρωπιστική, Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που έχει σαν κύριο στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και την υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους, ανεξάρτητα από το χρώμα, την φυλή, την θρησκεία, την ηλικία, την εθνικότητα, την ιδεολογία, την σεξουαλική κατεύθυνση και τα πολιτικά πιστεύω.

Δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια, με συνεχή δράση στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) μέσω των δομών και προγραμμάτων της, αλλά και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου (Σάμο, Χίο, Λέσβο).

Ισχυρή ηγεσία, χρηστή διαχείριση, μετρήσιμα αποτελέσματα και αποφασιστικότητά είναι τα

στοιχεία που έχουν οδηγήσει τον οργανισμό μας να πετύχει βιώσιμα και συνεχή προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας. Στην PRAKSIS κύριος στόχος μας είναι να προάγουμε θετικά και ισχυρά την ευημερία των ευπαθών ομάδων και να κάνουμε τη διαφορά σε τοπικό επίπεδο. Αντικείμενο της PRAKSIS αποτελούν ο σχεδιασμός, η εφαρμογή και η υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής δράσης. “

Ενημερωθείτε περισσότερο για τις δράσεις της PRAKSIS στο www.praksis.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *