Ποιοι είναι οι δημιουργοί της NBROS Jewels – Ένας καφές με τα αδέλφια Νίτσιος!


Συναντηθήκαμε, με τον Σπύρο και τον Χάρη, στο πιο cozy καφέ στο κέντρο της Αθήνας, μια από τις πιο ζεστές μέρες του Αυγούστου. Τους πίεσα αρκετά για αυτή τη συνέντευξη γιατί θεωρώ ότι η επαφή και η επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες ιδέες και την ίδια έμπνευση είναι πολύ σημαντική. Φυσικά η αμεσότητα και η φιλικότητα που έχουν και οι δύο συνέβαλαν ώστε η συνέντευξη να μετατραπεί σε μια απλή κουβέντα μεταξύ φίλων.

Ο Σπύρος και ο Χάρης νομίζω είναι οι πιο ευδιάθετοι, φιλικοί και επικοινωνιακοί επιχειρηματίες που έχω γνωρίσει ποτέ. Πράγμα πολύ σημαντικό. Διακατέχονται από μια ταπεινότητα αλλά και από πολλή, πολλή αγάπη για αυτό που κάνουν. Χαρίζουν απλόχερα την έμπνευση και τις ιδέες τους μέσα από τα προϊόντα τους γιατί έχουν μάθει να μην είναι φειδωλοί. Έτσι, τονίζουν σε όλους μας ότι αυτό που κάνουν, το κάνουν πράγματι με αγάπη.

Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, τους δημιουργούς της NBROS Jewels!

Ποιοι είναι ακριβώς οι NBROS;

Είμαστε οι Χάρης και Σπύρος Νίτσιος. Ξεκινήσαμε την ιδέα NBROS (Nitsios Brothers) από το 2016 σχεδόν γιατί θέλαμε να κάνουμε το hobby μας επάγγελμα. Γιατί δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τους εαυτούς μας σε ένα τυπικό γραφείο και σε μια κλασική δουλειά. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό που κάνουμε πλέον, δε μας αρέσει καν να το ονομάζουμε “δουλειά” αλλά αντίθετα δημιουργία. Κάτι που τέλος πάντων μας κάνει χαρούμενους. Και αυτό ήταν που μας έκανε να συνεχίσουμε ακόμη κι όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονταν όπως θέλαμε. Στην αρχή της δημιουργίας της εταιρείας, δεν μπορούσαμε να βιοποριστούμε από αυτήν καθώς οι πωλήσεις ήταν λίγες όπως και οι πόροι.
Η αγάπη και η ανταπόκριση του κόσμου μας βοήθησε να μεγαλώσουμε το brand στο επίπεδο που είναι σήμερα.

Πώς προέκυψε η ιδέα να δημιουργήσετε την δική σας εταιρία; Από την ιδέα στην πράξη τι χρειάστηκε;

Η ιδέα προέκυψε πολύ φυσικά και πολύ άμεσα. Ένα απόγευμα που ήμασταν και οι δύο στο σπίτι το συζητήσαμε για πολύ λίγο και είδαμε ότι μοιραζόμασταν από κοινού την ίδια αγάπη και τις ίδιες ιδέες . Έτσι, σχεδόν αμέσως δημιουργήθηκαν τα πρώτα social media της εταιρείας που ήταν και το πρώτο βήμα.
Στην ουσία αυτό που θέλαμε ήταν να υλοποιήσουμε και να παρουσιάσουμε σε εικόνα αυτές τις σκέψεις που είχαμε στο μυαλό μας. Μια απλή ιδέα, μια έμπνευση για ένα κόσμημα που έπαιρνε μορφή! Στην πορεία ενισχύσαμε οικονομικά το brand – όσο μπορούσαμε βέβαια – με αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε την εταιρεία. Μια απόφαση που για πολλούς φαινόταν ριψοκίνδυνη αλλά για μας φαινόταν απλή και φυσική. Και η πορεία έδειξε ότι μάλλον τη πήραμε σωστά την απόφαση. Αξίζει να πούμε ότι ξεκινήσαμε με τις πρώτες πωλήσεις να αποτελούν το μοναδικό μας κεφάλαιο, χωρίς άλλη οικονομική βοήθεια. Μας βοήθησαν σίγουρα πολύ οι γνώσεις που είχαμε από τις σπουδές μας.

Υπήρχε φόβος για αποτυχία;

Για έναν περίεργο λόγο σε εμάς δεν υπήρχε φόβος. Υπήρχε φόβος στο ευρύτερο περιβάλλον μας. Γιατί οι άνθρωποι που σε νοιάζονται και σε αγαπούν φοβούνται περισσότερο από εσένα μήπως αποτύχεις, μήπως πέσεις, μήπως απογοητευτείς. Οπότε φόβος για αποτυχία δεν υπήρχε. Υπήρχε μόνο φόβος μήπως οι άλλοι έχουν δίκιο. Κάτι που όπως έδειξε και η πορεία μας δεν συνέβη.

Τι έχετε να προτείνετε στους νέους επιχειρηματίες και στους ανθρώπους αυτούς που έχουν όνειρα;

Να μην φοβάστε να ρισκάρετε. Να μην ακούτε πολλές γνώμες. Να κάνετε αυτό που λέει το ένστικτο και η καρδιά σας, ακόμα κι αν μοιάζει ακατόρθωτο! Α, και βγείτε από τη ζώνη ασφαλείας σας γιατί μόνο καλό μπορεί να σας κάνει.

Πώς είναι η συνεργασία σας; Δεδομένου ότι εκτός από στενοί συνεργάτες είστε και αδέρφια.

Αλληλοσυμπλήρωση. Νομίζω ότι αυτή η λέξη περικλείει όλη την συνεργασία μας. Ο καθένας συμπληρώνει τον άλλον και ο καθένας αναλαμβάνει αυτό στο οποίο είναι καλύτερος. Ο Χάρης δηλαδή αναλαμβάνει το δημιουργικό, σχεδιαστικό κομμάτι και εγώ ( Σπύρος ) το διαχειριστικό. Στην αρχή κάναμε τα πάντα και οι δύο. Με τα χρόνια όμως οι αρμοδιότητες έγιναν πιο συγκεκριμένες και πιο ταιριαστές στη προσωπικότητα του καθενός. Γενικά υπάρχει άπειρη εμπιστοσύνη. Χωρίς ο ένας τον άλλον, το brand δεν ήταν αυτό που είναι. Και βέβαια η επίδραση που έχει ο ένας στον άλλον φαίνεται στα δύσκολα. Εμείς θέλαμε να περάσουμε τη σχέση μας αυτή και στο ίδιο το brand και στην εταιρία. Να δίνει δηλαδή η εταιρία την αίσθηση της οικογένειας και της ομάδας. Γεγονός που θέλουμε να περάσουμε και στους συνεργάτες μας αλλά και στον κόσμο. Η οικογένεια είναι πάντα δεμένη. Χαίρεται μαζί, πονάει μαζί!

Ποιο είναι το αγαπημένο σας NBROS; Αυτό που δεν αποχωρίζεστε ποτέ.

Σπύρος: Μια ασημένια χειροπέδα.
Χαρης: Ένα βραχιόλι με χάντρες.

Ποια πιστεύετε είναι τα hottest trends στο κόσμημα;

Για την γυναίκα σίγουρα ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια και ένα χρυσό δαχτυλίδι. Κι αυτό γιατί είναι κλασικά, διαχρονικά, στυλάτα και ανεβάζουν την εικόνα κατά πολύ. Για τον άνδρα, κι αν κρίνουμε κι από τους εαυτούς μας, μια κλασική χειροπέδα. Ένα κόσμημα λιτό, minimal, με ωραία λάμψη και κομψότητα που το φοράει κάποιος κάθε μέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Από πού αντλείτε την έμπνευση για τη δημιουργία των NBROS;

Από τους ανθρώπους γύρω μας. Και όχι απαραίτητα αυτούς που γνωρίζουμε καλά. Αλλά και από έναν περαστικό στον δρόμο. Πάντα σκεφτόμαστε τί είναι αυτό που θα έκανε έναν άνδρα ή μια γυναίκα να αισθάνεται όμορφα φορώντας το.
Επίσης, σημαντική πηγή έμπνευσης μας είναι η παραδόσεις και οι διαφορετικές κουλτούρες. Μας αρέσουν πολύ τα ταξίδια οπότε πάντα ανοίγει μπροστά μας ένας διαφορετικός ορίζοντας που μας φέρνει την έμπνευση. Και η έμπνευση είναι το Α και το Ω.

Ποιο είναι το moto σας;

Χάρης: “Με σκληρή δουλειά και με όρεξη μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.”

Σπύρος: “Να μένεις ελεύθερος σε αυτό που κάνεις. Να αφήνεις ελεύθερο τον εαυτό σου. Μόνο έτσι μπορείς να ζήσεις πραγματικά.”

Υπάρχει άραγε συνταγή της επιτυχίας; Κι αν ναι, ποια είναι;

Δε μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι υπάρχει συνταγή για να πετύχεις. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συνηγορούν. Σίγουρα πρέπει να υπάρχει αγάπη για αυτό που κάνεις, μόχθος για συνεχόμενη εξέλιξη και πείσμα. Αν θα φτιάχναμε προσωπικά λοιπόν μια συνταγή, σίγουρα θα είχε αυτά τα τρία συστατικά.

Κάπου εδώ αποχαιρέτησα και τους δύο με ένα πλατύ χαμόγελο. Αν έχεις και εσύ ερωτήσεις για τους δημιουργούς, την ομάδα ή και τα κοσμήματα NBROS Jewels, μη διστάσεις να μας τις στείλεις. Θα περιμένουν με χαρά! Ραντεβού ξανά πολύ σύντομα.

Με ετικέτα: ,